:)

Sunday, January 31, 2010

Maaf blog ini tidak digunakan lagi ,
sila lawat blog ni :

tigasatuoktober.blogspot.com

dan sila add sebagai followers ,
terima kasih ,

Sunday, January 24, 2010

Malas , malas xD

Sy kan , kan .
sry la aunty tk teman pergi ulu yam , sy tk thn ah dgn nenek tu .
Bebel dia kalah ibu sy , semuanya salah , mcm lah dia betul .
Masa ibu sy kahwin dulu pun dia tak amik port , so what nak bising-bising psl aunty sy .
Oh aunty , bersedia lah nnt , confirm sy ckp , lps je kahwin kan ,
barang aunty semua dah diatur ,dia letak dkt luar , tunggu aunty dtg , ambil then BLAH je .
mcm ibu sy kena dulu , sbb tu ibu sy kahwin awal .
Eh , asal ckp psl kahwin-kahwin ni , titiba je .

Semalam yg sy tak tahan dia ckp cmni ,
___________________________________________________
Ternampak 2 org cpl teen dlm kereta ,

M :Fulamak , masyuk gila , org tgh nak g skolah , dia g dating

K:Agak ah en , tu mesti dia tgh ontheway g Ikea
M:mcm tau ,tau je .

__________________________________________________
bermula lah bebelan dia
N:dekya , skrg ni tak usah nak ber PAKWE-PAKWE , belajar dulu nnt nak PAKWE ,pun buat lah.
   tgk org sekarang , duk terpeluk sana , terpeluk sini , perut buncit dah susahkan org .

K:Masalahnya , tk salah , cuma pandai bahagi masa lah , tu Muaz &Epul ada gak , masuk U gak ,so tkde masalah la nak berPAKWE . nak keluar tu ada lah limit , ala mak , dekya keluar rumah pun dia balik sebelum Angah suruh , dia pandai jaga diri , Angah pun dh tk halang dah ,Angah percaya dkt dia .

N:Siapa Epul punya makwe tu , tgk lah abg epul skrg , dah teruk dkt U dia .

K:Itu bukan psl Pei , masalahnya Along (Aunty) push-push dia , dia nak bidang lain , mak dia kasi lain , dah org tu tak minat .tgk ah Muaz , dh lama ada makwe , UPSR 5A , PMR 8A , tk tuisyen tau ,study sorg2 je ,

N :Tk yah , sekarang ni bawak kawan lepak rumah , BACA BUKU*tukartopik*tgk la si Anis & Ateh tu , sampai skrg tak balik rumah , asal raya je tk balik rumah .tknak mak ngaku dia ANAK MAK .lantak la dia , esok-esok dah mati , jwblah dkt tuhan .mak tak halal kan susu yg mengalir dkt tubuh mak bg dkt dia


K:Boleh ckp mcm tu ke mak ? kan ustaz ckp tk boleh , haram tau mak ckp mcm tu , kalau btl mak tk halal kan susu mak tu , knp tak cekik je anis & ateh tu masa dia lahir , kan senang .

N : dah org tu nak lahir , lahir je lah . ustaz siapa yg ckp tak boleh ,




Sy biarkan je dorang cakap , dorang bertengkar , sy kecik lg , tkleh nak masuk campur .
Korang , pnh fikir tak , kalau sorang tu kan nak kahwin , kalau tk keluar sama-sama , mcm mana nak kenal ,kan , kan ?Haish , memang TENSION ada nenek mcm ni , dkt rumah ada jelah nak menang ,Letih WEH .Ibu sy pun tk halang , dia pulak nak halang-halang .Agak ah , kahwin dah dua , nak masuk tiga dah .Jga diri masing-masing sudah lah .

Sy ckp dgn ibu sy , ibu sy gelak-gelak , then dia ckp , mcm tak kenal pulak nenek tu , dia dari dulu mcm tu , sbb tu ibu ckp , kalau nak keluar ke pergi mana-mana , jgn ckp dkt dia lansung 



p/s : N itu nenek , K itu kak zira (AUNTY) & M itu sy

Friday, January 22, 2010

Miscariage

Terpaksa lah redha , tk dpt adek AGAIN .
my mum dah twice miscariage , mungkin bukan rezeki .
So i know that eventhough badan dia still tak menjadi , tapi dia dah ada roh .
Then , as a sister , im so sorry for both of my younger sis/bro .
Maybe GOD  doesnt allowed you to know the world ,
to see the really sweet & fair mother ,
the funny father that you may have but you cant see .
the smartest & intelligent brother , and the  good and triple better sister .
but just one thing you must know , we all love you , we waiting for a long time to see you .
for EIGHT years , we waited & waited .
As a mother , she really excited when she knows that she becoming a new mother .
You know , your sister just picking you a good name .
EVERYDAY ! , you heard right ?
lastly , you may go . take this notes if you there .


fuh , lega ;'(  , sry ibu tk dpt accompany dkt hospital .
duduk elok-elok , ayah dah risau dkt ibu :)



Thursday, January 21, 2010

Thank god

 hari ni , agak bertuah lah sy kan , kan . bukan apa pun , sy dtg pagi , sry tak bgtau .hee . so sy ada hal dtg pagi 
then lepas tu  , sy rehat sekejap , tunggu pukul sebelas setengah nak masuk kelas komputer .
Amat dan tersangat boring . nak tau apa sy buat dkt kelas komputer ? , cikgu suruh bukak microsoft word .
buat  jadual waktu . haish ! , bosan . masa cikgu tkde je , sy bukak internet , bukak tab , satu untuk yahoo , satu untuk facebook . so that , sy minimize kan kepada yahoo , jadi cikgu tak kesah la sgtkan .then sy dah siap tu , bermulalah operasi meng ONLINE facebook , cover punya cover last last cikgu nampak , tapi cikgu cakap dah habis kerja nak buat bnd lain buat lah asalkan tak bukak website yg tak senonoh , kan , kan .


Lepas tu kan , kan . masa sy rehat lagi kan , ada ex senior sy dtg pastu dia cakap " this friday , i wanna make sure all prefect attend the meeting , and you gonna search the time for meeting in morning section , & dont forget to find out the person that using my name for their own safety , ".terkejut sy dgr tu , then  sy cakap lah dia siapa yg cakap pasal using name all that , dia ckp kakak kpd seorang hamba tuhan tu .


Dan , sy dh dpt rasa dah , mesti budak tu pergi bgtau kakak dia .
Pastu skipskipskip , rehat yg truely punya .  tgh sy minum air , ex senior yg lain datang , dia tny sy if ada problem or what kan , mulanya sy malas lah nak bgtau sbb tknak bnd ni diperbesarkan .tapi kawan baik sy dah tercakap yg pasal that such  RUDE girl . mula-mula kitaorg speaking english , budak rude tu dtg je , kitaorg terus tukar ke mandarin languages , maklum lah budak tu tak faham .kawan sy ni bengang sampai ketuk-ketuk meja .ex senior tu dgr jelah , tiba-tiba dtg senior form 5 , dia dgr perbualan kitaorg , ingatkan dia nak bgtahu kakak hamba tuhan tu , rupanya dia join kitaorg sekali kutuk-kutuk budak tu .lastly , ex senior sy cakap whatever dia ckp dgn awak , awak jgn dgr lansung , secara logiknya , dia tak boleh marah awk , dulu dia pun malas bertugas , dia bercakap , dia rude dgn cikgu , dia GILA KUASA lah .siapa nak guna nama guru disiplin babitkan awak , if ada lagi mcm ni , awk terus bgtau guru disiplin . bab ni yg sy malas ni , then sy
bgtau yg sy tkde masa . baik gila ex senior sy tu , dia tlg bgtau kan , guru disiplin sy dgn spontan dy ckp " kenapa dia nak sibuk ? , nanti sy nak jumpa dia , " . WALAWEH , masyuk lah mcm ni .
padan muka kauu ! fikir aku takut lah ? rambut tak terurus nak uruskan aku pulak , appoiment dgn aku pun takde ,pigi daaa~ .sibuk dgn boyfriend kau je .eh sedar la weh , kau nak PMR . tak berkat nanti ,



21.1.10
Ada orang tu kan , tak sabar-sabar nak kahwin , dah lah hantaran nak bagi sumi je . haha xD
kalau cam tu , baik sy beli coklat , atleast dy lagi mahal  dari sumi awak tu .
konon ada gaji , duit main bola pun se 'toet' je , ELEH .nak buat makan sebulan pun kena save-save .
takpe lah kan awak , atleast kita dah ada perancangan kan ?takpe, buat masa ni kita hanya mampu  berangan je lah :)

awak , oh awak , dah tukar sekolah nanti janji dgn sy jgn cari pmpuan lain tau-tau ?

kalau sy kaya

Kalau sy kaya kan , sy nak :-

  • Hantar ayah dgn ibu pergi umrah & haji
  • Sy nak beli rumah & kereta
  • Sy nak masuk kelas fotografi & beli latest camera
  • Sy nak masuk kelas hairstylish ,hee .
  • Sy nak masuk kelas bahasa bahasa
  • Sy nak melabur saham , eceh xD
  • Sy nak belanja korang
  • Sy nak kahwin dulu lah ,
  • Sy nak beli barang yg sy tak ada
  • Sy nak belanja sibling
  • Sy nak travel dunia ,
  • Sy nak asaskan community
  • Sy nak , nak apa ea ? tak tau ah
  • Sy nak bagi bakal menantu sy rumah lah .
  • Sy nak beli zoo sendiri ,
  • Sy nak buat ladang
  • Sy nak buat istana
  • Sy nak buat taman tema air
  • Sy , uhm , sy . alamak , dah takde idea lah
  • Sy , aish . weh , knp ni ,
  • Sy syg awak lah
Boleh kan sayang ?

biasa aja

macam biasa jugak sy belajar . And and , sy agak tension dgn seorang hamba tuhan ni lah ,
macam agak bajet GODGOD . hee , datang-datang je terus marah , blame blame . then pergi cakap dkt kakak dia , mcm sy takut lah .Fikir sy goyang lah kan ? , dgn seorang hamba allah pulak , lagi terlalu bajet .
jeling-jeling dkt sy pulak , fikir HOT lah .skrg sy dkt lab dah habis buat kerja update blog .cikgu bagi lah ,
kalau boleh sy nak ckp , sy syg dia lah . sangat-sangat . WEH ! prefect , hafal lah doa , jangan ah lembik .
nak tegur cam tak tegur je .penat lah mcm ni , takkan sy je kena kan ? eh , to hamba tuhan tu , jangan main pakai nama org nak salahkan kitaorg okay , dah lah rude , sedar sikit .awak tu junior je .and , awak ! dah tau ada pimple dkt hidung , jangan nak pakai plaster . fikir cun lah .muka baik , perangai jahat . ELEH .
Duit oh duit , bila nak sampai ni , nak g date , nak beli baju , nak pergi bandung

Saturday, January 16, 2010

niece

tadi sy pergi rumah keluarga angkat  cause dia ajak kenduri untuk nephew sy .
sy datang , then tgh makan tetiba ada niece sy tgk sy smcm . disebabkan kakak angkat sy putih , husband dia sepet , so that anak dia mcm cina ah .
dia tgk je sy , then kakak angkat sy cakap dkt dia " zaraa , tu pergi salam aunty tu , " , dgn terkedek-kedek dia , dia slm .then lps tu ,dia ikut je belakang kakak angkat sy yg dia panggil umi .sikit-sikit umi , kakak angkat sy jauh sikit dari dia nanti dia nangis " umi , dukunglah zara , umi tak syg zara pun " , dasyat lah dia , pandai acting kot ,actually nama dia izara aishah . dkt-dkt je dgn sy , so that org panggil dia zara .then kakak angkat sy suruh dukung anak dia yg second tu ,
comel gilaa AWW :) .diam je dia , pastu agaknya syg zara dgn adik dia tak ternilai , dia panggil kakak angkat sy then dia marah " umi , knp aunty tu nak amik izhan , zara nak jaga izhan ,marah la aunty tu " .kakak angkat sy ignore dia sbb banyak kerja .pastu dia ikut lagi umi dia sampai lah daddy dia marah ,
dah umi dia siap kerja tu , terpaksa lah dukung anak dia , then dia dkt dgn sy , sy ckp dkt dia " zara , duduk lah sini dgn aunty ", dia jawab sendiri " taknak lah , sy malu " .sy tny umur berapa ,then dia ckp " umur sy 2 tahun *tunjukjari4* ". budak ni memang bertuah , apa yg umi dia ckp , dia ikut balik ,

.pelik-pelik sy tgk . then dalam a few minutes sy balik rumah . sy tidur . ngantok nya harini , malam sy bangun terus ikut ayah pergi beli barang dapur .

Songg :P